Infolinka 954 200 200

I

ICT nebo IKTOznačení pro informační a komunikační technologie. Tato široce používaná zkratka zahrnuje veškeré technologie používané pro komunikaci a práci s informacemi. Původní koncepce informačních technologií (IT) byl doplněn o prvek komunikace, kdy mezi sebou začaly komunikovat jednotlivé počítače či uzavřené sítě. ICT ovšem nejsou jen hardwarové prvky (PC, servery, atd.), ale také softwarové vybavení (operační systémy, síťové protokoly, internetové vyhledávače, atd.). Informace jsou s komunikací výrazně spjaty. V moderním světě představují informační a komunikační technologie důležitou a nepostradatelnou součást státní, podnikatelské i soukromé sféry. ICT je používáno jako označení nástrojů k využívání informačních a komunikačních technologií, nových technologií zpracování a poskytování informací. Prostředky ICT usnadňují přístup k informacím.
Identifikátor datové zprávySlouží k identifikaci datové zprávy, není zaměnitelný s žádným jiným identifikátorem v prostředí ISDS. Zjištění detailnějších údajů o osobě, která doručenou datovou zprávu odeslala.
Identifikátor datové schránkySlouží k identifikaci datové schránky, není zaměnitelný s žádným jiným identifikátorem využívaným orgány veřejné moci.
Indikace zatížení systémuBarevný ukazatel zobrazující vytížení systému, je dostupný v části nastavení datové schránky v klientském portálu datových schránek.
Informační systém datových schránek (ISDS)Informační systém datových schránek je informačním systémem veřejné správy, který obsahuje informace o datových schránkách a jejich uživatelích. Správcem informačního systému datových schránek je Digitální a informační agentura. Provozovatelem informačního systému datových schránek je Česká pošta s.p.
Integrita dokumentuVe významu „neporušenost“ se jedná o vlastnost dokumentu, kdy po jeho podepsání nedošlo k žádné změně, soubor není poškozen ani upraven (ani záměrně, ani omylem).
iOSOperační systém pro mobilní platformy Apple (iPhone, iPad)