Infolinka 954 200 200

Důrazné upozornění na výskyt phishingových/podvodných odkazů

Zaznamenali jsme publikaci phishingových/podvodných odkazů, které se tváří jako webové stránky datových schránek, ačkoliv nejsou, a mají za cíl získat přístup do Vaší datové schránky a k Vašemu bankovnímu účtu.

Při vyhledávání odkazu na datové schránky přes Google se Vám může zobrazit odkaz podobný správnému, např. mojedavokka.com, mojadotovka.com, mojledavoka.com, mojadatvoka.com a podobné.

Pokud vyhledaný odkaz končí .com, vždy jde o podvodnou stránku!

Na takové odkazy neklikejte a nevyplňujte své přístupové údaje. Pokud byste zadali svoje jméno a heslo, kompromitujete svůj přístup do datové schránky. V takovém případě Vám doporučujeme se ihned přihlásit do své datové schránky na oficiálním webu mojedatovaschranka.cz a v Nastavení si změnit svoje heslo. Dalším opatřením při kompromitaci přístupových údajů je přihlásit se Identitou občana a v Nastavení/Uživatelé si nechat vydat nové přístupové údaje. Pokud nemáte přístup Identitou občana, doporučujeme si nechat vydat nové přístupové údaje na kontaktním místě Czech POINT.

V žádném případě se z těchto podvodných stránek ani nepřihlašujte jinou přístupovou metodou, např. bankovní identitou!

Pokud se Vám objeví informace, že Váš účet byl zablokován a pro odblokování máte ověřit svoji totožnost pomocí bankovní identity, v žádném případě to nedělejte, jinak byste umožnili cizí osobě přístup ke svému bankovnímu účtu !

Pro přihlašování do datové schránky používejte pouze oficiální webové stránky, které jsou přístupné přes odkaz https://www.mojedatovaschranka.cz po jehož zadání se zobrazí úvodní stránka s adresou https://info.mojedatovaschranka.cz/info/cs/.

Kontrolu si provedete v adresním řádku vašeho webového prohlížeče.